Hyttymestari Matti Räsänen kuoli 4.1.2023 85-vuotiaana Urjalassa. Matti teki uransa lasinvalmistuksen parissa lasihytin korkeimpana ammattimiehenä, hyttimestarina. Tosin eläkeläiseksi tultuaan titteli muuttui pysyvästi hyttymestariksi, joka on vanhojen nuutajärveläisten leppoisa murrenimike samalle työlle. Matti oli myös musiikkimies, ja basso pärisi mm. Unto Monosen yhtyeessä.

Honkolan kartano valtuutti Rutajärvitoimikunnan hoitamaan Nokoorin padon juoksutuksia 1.6.1993 alkaen Länsi-Suomen vesioikeuden ja Pirkanmaan Ympäristökeskuksen määräysten mukaisesti.  Pato tarvitsi tietysti myös hoitajan, kun kutsu kirjailija Linnan sanoin kuului;

”Miss sie tarvitset oikei hyvvää miestä? Täs siul on sellane!” vastasi Matti siihen, näin Mattista tuli ensimmäinen padonhoitaja.

Rutajärvitoimikunnan työtä jatkoi Suojeluyhdistys, sen toiminta oli Matin sydäntä lähellä. Sydäntä lähellä oli myös joka perjantaiset Mukula-palaverit Pölkkybaarissa. Siellä aikalaiset naiset ja miehet muistelivat mennyttä aikaa ja suunnittelivat tulevia koitoksia. Mattia jäivät kaipaamaan tytär Sanna ja laaja ystäväjoukko.