Insinööri Toivo Miettinen kuoli 9. marraskuuta 2022 Forssassa 82-vuotiaana. Hän oli syntynyt Urjalassa vapunpäivänä 1.5.1940. Miettisen siirryttyä eläkkeelle Nokia Oyj:n palveluksesta alkoi hänellä toinen ura kolmannen sektorin piirissä. Hän oli aloittanut järviensuojelutyön jo Pro Rutajärvi liikkeessä ollen sen perustajajäsenenä 1991 ja hän nousi merkittäväksi vaikuttajaksi liikkeen jatkajaksi 2001 perustetun Nuuta- Ruta- ja Kortejärven Suojeluyhdistyksen ry:n toiminnassa. Hän toimi alusta alkaen yhdistyksen sihteerinä vuoteen 2013, jonka jälkeen hän toimi yhdistyksen merkittävänä taustavaikuttajana ja toimijana aina viimeisiin elonpäiviinsä saakka. Vanhasta kotitilastaan lohkaistusta järvenrantatontille hän rakensi mieluisan kesäparatiisin Nuutajärvelle perheensä käyttöön. Hän olikin hyvin aktiivinen järvialueen kunnostusta kohentavissa toimissa mm. vesistökuormitus selvityksissä, vesikasvillisuuden niitossa ja Coolox vesien hapetusprojektissa sekä muissa järvivesiä parantavissa projekteissa.

Toivo Miettisellä oli ystävällinen, rakentava ja auttava lähestymistapa ihmisiin ja asioihin. Nämä ominaisuudet toivat hänelle monia ystäviä ja yhteistyökumppaneita laajalta alueelta. Miettisen aktiivisuus ei rajoittunut vain järvien suojelutyöhön,  hän toimi myös Kinolankylän ja Nuutajärven kalastusosakaskuntien aktiivijäsenenä ja oli osaltaan huolehtimassa hyvän kalakannan säilymisestä alueen järvissä.
Toivo toimi myös kotiseurakuntansa kirkkoväärtinä ja vapaehtoistyössä ruuanjakelussa vanhuksille.
Toivolla oli vertaansa vailla olevan kokemuksen ja hyvän muistinsa takia lempinimi ”elävä arkisto”. Jos jokin asia kotiseudusta tai suojelutyöstä vaati varmistuksen, soitto hänelle riitti. Usein perässä seurasi vielä sähköpostitiivistelmä asiasta varmistuksena. Toivon lähipiiriin kuuluivat vaimo Soile ja pojat Timo ja Tapio.